Aloitellaan ensin noilla hieman vanhemmilla projekteilla. Pipoperhe on siis kasvanut nelihenkiseksi. Esikoinen on jo muuttanut maailmalle, joten tässä perhepotretti jäljellä olevista:

190376.jpg

Ruskeakirjava on menossa lahjasäkkiin, oranssi on kuopukselle ja sininen on esikoisen. Oransseja tuli kaksin kappalein, koska ensimmäinen oli kuopukselle liian pieni. Ruskeakirjavasta piti tulla miehuksen pipo, mutta pari senttiä jäi mitasta uupumaan, joten uutta pitää aloitella.

Pojat olivat viime viikon mummilassa lomailemassa, joten käsityöt edistyivät suht hyvin. Saldona muutamia neulomuksia, joista pääosin ollaan vielä hys, hys.

Tuohon otsikkoon viitaten sain eilen valmiikisi erään pupun. Lopputuloksena oli kissa, epäonnistunut sellainenkin. Kodin se on jo saanut, joten kuvaa hänestä ei valitettavasti(?) löydy. Miten siis saada suunnitellusta kauniista pupusta epäonnistunut kissa?

Vastaus:

- laske 4 mm puikoilla neulottava työ toisen viereen, jossa käytössä 4,5 mm puikot. Vaihda vahingossa toinen työn puikoista. Huomaa vaihdos vasta hihoja aloittaessasi. Siis aivan liian myöhään, että jaksaisi ruveta enää purkamaan. Näin saat lopputulokseksi raidallista pintaa.

- Neulo pupua liian ohuesta langasta liian paksuilla puikoilla, jolloin täyttövaiheessa tulee reiällinen pupu, kun vanut pilkottavat silmukoiden väleistä.

-Kun huomaat, että lanka on liian ohutta, tee toinen vartalokappaleista kaksinkertaisella langalla. Koko pysyy samana, mutta lopputulos on järkyttävä.

- Kirjo pupulle kasvot niin, että näyttää enemmän kissalta.

- Unohda muutama kerros korvista pois, jotta korvatkin sopivat paremmin kissalle kuin pupulle.

- Valitse vielä väreiksi oikein tummia sävyjä, jotta jokainen lapsi  pelkää tekelettäsi.

Näillä ohjeilla on lopputulos varmasti epäonnistunut!

Aikaisemmin kertomani mutaatio punaisista leskenlehdistä etenee suht hyvää vauhtia. Tässä kuvaa alkuvaiheilta:

190386.jpg 

Näyttää aikamoiselta mytyltä... Nyt on yli kolmannes jo tehtynä, onneksi. Alkaa hieman jo mallikerta tökkiä. Pitää saada valmista nopeasti tai muuten vain olla vaihtelevaa homma, jotta jaksan keskittyä loppuun asti. Eiköhän tuosta kuitenkin pingotettuna tule ihan kaunis huivi...