Kiitos kaikille tsemppauksista, joita on tullut sekä kommenteissa että sähköpostissa! Viikonloppuna oli hiukan parempi olla ja ulkoilmakin maistui pieninä annoksina. Kuuma ilma ei kuitenkaan ole ihan sitä mitä kaipaan tällä hetkellä...

Pääsimme kuitenkin todistamaan harvinaista tapahtumaa pihassamme. Uimalammikon reunalle on appiukko aikoinaan laittanut telkkäpöntön. Asia on ollut ehkä hieman naureskelunkin aiheena välillä, kun kukaan ei uskonut, että sinne ikinä telkkä eksyisi. Toisin on käynyt: tänä keväänä siellä on ollut ensimmäinen poikue, joka naapurin kissan ahdistelemana poistui pesästään lauantaina. Pieniä poikasia oli yhteensä kuusi, joista kissa sai yhden saaliiksi. Viisi poikasta oppi kuitenkin hienosti uimaan ja sukeltelemaankin nopeasti emonsa opastuksella. Lauantai-iltana oli perhe jo ottanut suunnaksi läheisen ojan/joen.

1608103.jpg

Kuvaa ottaessani emo oli vielä lentelemässä, joten poikaset ottivat yksinään ensimmäisen kosketuksen veteen. Kyllähän tuo pesue aika söpö oli. Pieni paniikki kuitenkin iski, kun poikueen näimme. Mitäs, jos ne jäävätkin koko kesäksi prunniimme ja kiukkuinen emo estää uimisen kaikilta muilta? Onneksi tuo pelko ei kuitenkaan toteutunut.