Niinhän siinä kävi, etten saanut kehitettyä mitään mieleistä neulottavaa ja tikuttelin sitten miehen puseron valmiiksi asti. Viime viikon lopulla miehustasta ja toisesta hihasta puuttui viisi senttiä ja toista hihaa ei oltu edes aloitettu.

1106730.jpg

1106731.jpg

Malli: Oma 4o2n-ribbiä raglankavennuksilla

Lanka: Novita 7-veljestä 607 grammaa

Puikot: 4mm pyöröt ja sukkapuikot sekä kaulukseen 2,5mm lyhyet pyöröt

Paidan olen aloittanut huhtikuussa, kun annoin miehelle mahdollisuuden valita syntymäpäivänsä kunniaksi haluamansa värin ja mallin paitaan. Paita oli kiltisti kassissa säilössä pitkiäkin aikoja, kun mielenkiintoisemmat työt menivät edelle. Loppusuoralla neulominen kävi jo hieman hermoille. Kaulus on neulottu ja purettu noin 6 kertaa. Ensin en ollut itse siihen tyytyväinen ihan silmämääräisesti ja kun puseroa sovitettiin, tehtiin vielä kolme kertaa kaulus uusiksi. Työpaidaksi paita kuulemma pääsee. Itselle on vielä epäselvää, että onko se ihan "oikeisiin" töihin vai metsä- ja traktorihommiin. Samapa se, kunhan edes joskus olisi päällä.

Langankulutus oli taas hieman outoa. Langan vyötteen mukaan miehen M-kokoiseen paitaan lankaa kuluu noin 1 kilo. Tämä miehen paita on muuten M, mutta pituutensa puolesta L. Lankaa kului siis lähes 400 grammaa suositusta vähemmän ja nyt se sitten tulee pyörimään laatikossa.

Paljon olisi suunnitelmia päässä, mutta suurin osa on sellaista yöneulottavaa tähän aikaa vuodesta. Pitää siis kehitellä jotain kivaa neulottavaa myös niihin hetkiin, kun pojat on kotona/hereillä. Lapasia tekisi mieli kokeilla, kun on viime aikoina aivan upeita kirjoneulelapasia ollut liikenteessä.