No niin. Lupailin aikaisemmin kuvia niistä villasukista. Samaan kuvaan eksyivät myös harmaat villasukat ja pipo, jotka ovat menossa keräykseen sekä ihka ensimmäiset kärjistä aloittamani villasukat. Ne piti tulla esikiselle, mutta oli ilmeisesti yön aikana jalka kasvanut :-), kun aamulla olivat hieman pinkeät. Näinpä kuopus sai villasukat ja minä syyn lähteä lankaostoksille. Tuli meinaan luvattua siniraidalliset sukat esikoiselle...

172931.jpg

Tässä kuvassa siis elämäni aikana tekemät villasukat nro 4,5 ja 6. Ekat tehty ala-asteella, ne ihanat mintunvihreät sukat ovat kadonneet jonnekkin, todennäköisesti roska-roopeen. Yläasteella tein kauniit kirjoneulesukat, jotka kuitenkin olivat mulle noin kolme numeroa liian suuret. Ne löytyvät edelleen sukkakorista ja ovat päätyneet miehen jalkaan... Vieläkään eivät sukkien kantapäät oikein ole kauniita, mutta eiköhän se opettelulla kehity siistimmäksi. Ehkä pitäisi myös panostaa tuohon puikkopuoleen, kun sukkapuikkoja löytyy tasan kolmea kokoa: 2,5 , 4,5 ja 5,5. Kaikki äidiltä saatuja vanhoja puikkoja, joista kärjet kulutettu rikki.

Otsikon flunssasta: esikoisella oli jo torstai-illalla kuumetta ja nenä tukossa, tänään myös kuopuksella. Toivottavasti minä säästyn taudilta, koska keskiviikkona pitäisi tehdä pieni leikkaus, jolla korjaillaan keväällä suoritetun leikkauksen seurauksena tullutta tulehdusta. Nyt lähtee pari pientä ruuvia pois. kohta kuusi kuukautta tulehduskierrettä, joten odotan jopa innolla leikkausta.

Mies on ollut eilisaamusta lähtien työreissulla (virkistyspäivä...) Turussa. Minä siis kahden kpeän pojan kanssa kotona. Eilen iski makeanhimo ja leivottiin parikymmentä muffinssia, pätkis-sellaisia. Maistuivat muuten hyvälle. Hiukan on vielä jäljellä, mutta mahtaakohan olla enää, kun mies saapuu kotiin. Tai siis oikeasti, kun hänet haetaan kotiin. Samalla reissulla minä saan käydä lankakaupassa, joten jotain hyvää hänen reissuissaan :-)

172941.jpg

Aamulla, kun kokeilin aloitella jotain fiksua neulomusta, pojat pyörittelivät virkkuukoukkujani. Kuopus totesi, että haluaa kokeilla tätä koukkuhommaa. Siispä molemmille pojille koukut käteen ja kerä seiska-veikkaa. Siinä sitten istuivat tyytyväisinä puolen tuntia, lopputuloksena molemmilla noin 10 ketjusilmukkaa peräkkäin :-) Askartelu ja varsinkin korttien tekeminen on aikaisemmin ollut se in-juttu, mutta nyt näemmä alkaa muutkin kädentaidot kiinnostaa... Eikös se ole vielä muodissa? Virkkaavat pojat meinaan.