No niin. Joulu on vietetty ja uusi vuosi kolkuttelee jo ovella. Lahjaksi tuli hieman lankaa ja torstaina kävimme ostamassa minulle Toyotan - saumurin. Sen tarkoituksena on kannustaa ompelun saralle enemmän ja hyvin se alkuu on ainakin toiminut. Muotoonsa on päässyt jo pari paitaa ja muutamat sortsit, jotka oli valmiina leikattuina. Lahjoina tuli annettua viisi paria huovutettuja tossuja omalla mallilla sekä pari huovutettua laukkua. Kuva odottelee kameralla sitä puuskaa, että joku korjaisi tietokoneen ja kameran välisen yhteyden. Valmistuneiden joukossa on myös yhdet villasukat ja pari pientä neulomusta Outin pikku herroille. Vaikka neulomukset ovat pieniä, ovat ne herroille sopivia varmaan noin kolmen-neljän kuukauden päästä.

Ajankuluksi kartoitin hieman kuluneen vuoden käsitöitä. Ristipistohommia oli valmistunut yllättävän paljon ja muitakin kuin tauluja. Ompeluiden saralla olin ottanut huimia harppauksia ja saanut erilaisia juttuja valmiiksi. Erityisen ylpeä olen tästä päiväpeitosta.

841060.jpg

Neulonnan sarallakin valmistuneiden töiden kirjo oli laaja; kulhoja, erilaisia kasseja, hame, slipovereja, pannulappuja, leluja, tilkkuja ja muita perinteisempiä juttuja. Pipoja valmistui 14 kappaletta, villasukkia/tossuja 13 paria, kasseja 11 kappaletta, erilaisia huiveja 15 kappaletta. Puseroita sain valmiiksi yhdeksän. Kokoskaala vaihteli vastasyntyneestä miesten L-kokoon. Neulonnan saralla suurin saavutukseni oli ikivanhan ufon selättäminen:

704970.jpg

Keskeneräisiä juttuja jää tulevalle vuodelle selätettäväksi muutama ja hiukan on ideoita uusista hommista. Kotielämää jatketaan remonttia tehden ja suunnitellen ja tuskin nuo käsityötkään tuosta mihinkään katoaa. Rauhallista vuoden vaihdetta ja idearikasta vuotta 2008!

Maija kyseli kommenteissa ohjetta Aloha stripes-langan huiviin. Laitan siitä postausta myöhemmin, kun saan järjestettyä lehtiäni.