Toivottavasti paketti pohjanmaalle on saapunut viimeistään tänään perille. Kaksi paria sinisiä raitasukkia lähti synttäreiden kunniaksi matkaan - perheen isälle ja kuopukselle. Kokoeroa sukilla on vaivaiset 16 numeroa.

1248950444_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Malli molemmissa: Kärjestä aloitettu perussukka

Lanka: Isommissa Fortissima socka Mexico color mit funktionsfaser Polycolon, 63g. Pienempien sukkien langasta oli vyöte hukkunut vuosien varrella, joten ei tietoa langan merkistä (kulutus 25g).

Puikot: 2,5mm

Isompiin sukkiin kului lankaa 63 grammaa, mutta 100 gramman kerästä on jäljellä enää 12 grammaa... Ikävä värjäysvirhe pakotti saksimaan kerän keskeltä ensin 25 grammaa pois ja sitten vielä raidoituskin jatkui toisin päin :-(

       - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Minähän olen lievästi sanottuna yllytyshullu ja valmis kokeilemaan monenmoista uutta asiaa... Pitsiviikolla vierailimme  Välimaan torpalla katselemssa lampaan keritsemistä. Siellä sain kontaktin paikallisen lammastilan emäntään. Tilalla on noin 30 ahvenanmaanlammasta. Sieltä sain sitten ostettua kilon verran erivärisiä putsaamattomia villoja (mukana myös karitsanvillaa). Villoista on nyt suurimmat roskat nypitty pois, osa huuhdottu ja pieni osa karstattu. Pitänee pyytää anopin rukki jossain vaiheessa lainaan. Mies on kyllä tekemässä valmiiksi rukkia, jonka hänen vaarinsa on aloittanut, mutta siinä on vielä aika paljon hommaa jäljellä. Toivottavasti sekin joskus vielä on toimintakunnossa.

Mustan pitsin yönä poikkesin askarteluliikkeessä ja mukaani tarttui korutarvikkeita. Lauantaiaamuna väänsin korva-, ranne- ja kaulakorut. Omasta mielestäni ne onnistuivat hyvin ja anoppikin kelpuutti ne lauantai-illan asuunsa juhliin, joihin pääsi mukaan myös Punainen paholainen. Kuvia koruista tullee myöhemmin.