Eteisen remontti on ollut jo pienen aikaa valmiina niiltä osin, joilta se nyt toteutettiin. Projekti jatkuu myöhemmin ovien, karmien ja kynnysten maalaamisella. Eteisestämme on yhteensä seitsemän ovea eri huoneisiin, joten siinä projektissa on hieman tekemistä...  Kuvatkin näpsin jo pääsiäisenä, mutta päivitys on vaan jäänyt. Aika kuluu muutenkin turhan nopeaan. Itselle tuli viime viikolla vuosi lisää mittariin (lahjaksi mm. KnitPicksin Harmony pyöröpuikko-setti) ja esikoinen täyttää tänään jo seitsemän. Eskarista kotiutumisen jälkeen luvassa on autoradan kasaamista ja huristelua pitkin päivää. Nyt kuitenkin siihen eteiseen...

Alkutilanteessa seinillä oli vaalean keltainen maali, jota ajan hammas oli hieman purrut, upotetuissa kaapeissa tumman ruskeat muovivetimet, tummunut valkoinen katto, ohuet rimat kaatolistoina ja lattiassa kaiken kirjava muovimatto. Muutaessamme taloon lamppuina oli sellaiset puiset neliön malliset lamput (3kpl). Vaihdoimme ne aika alkuvaiheessa pelkistettyihin plafondeihin ja valaistus eteisessä lisääntyi huomattavasti.

1431757.jpg

Seinille pääsi vaaleaa liilaa, katto puhtaan valkoiseksi, lattiaan laminaattia ja uudet listat sekä kattoon että lattiaan. Peilikin päätyi sellaiseen paikkaan, josta siitä on hyötyä. Ne muoviset vetimetkin uusittiin hieman hillitympiin. Huonekalutkin uusittiin täysin.

1431762.jpg

1431761.jpg

Edelliset hattuhyllyt (mallia 80-luku)poistettiin ja tilalle kunnostettiin ullakolta vanha hattuhylly. Ylemmän kuvan oikean palkin yläreunassa näkyy hyllyn aikaisempi väritys... Erityisen hurmaavat ovat mielestäni hyllyn koukut, jotka oli maalattu päältä samlla vihreällä, kuin koko hylly muutenkin. Ruuvimeisseleillä ja nauloilla sitä maalia sitten rapsuteltiin pois.

1431760.jpg

Eteisessä oli aikaisemmin raskas tumma sivustavedettävä sohva, joka sai siirtyä appiukon ja sisarustensa läksyjentekopöytänä käyttämän pöydän tieltä. Sekin kyllä sai päällensä utuisen ruskean maalipinnan ja ruostunut vedin uusittiin. Pöydän pelastin navetan vintiltä viime kesänä. Pöydän etureunassa on ollut aikoinaan samanaliset rimat kuin muillakin sivuilla, mutta ne on sahattu pois, jotta sen viereen on päässyt kunnolla tekemään läksyjä.

1431759.jpg

Pöydän vierelle sijoitettiin komeat tuolit, joille ei nyt tehty mitään kunnostus- tai parannustoimenpiteitä.  Lopputulos on mielestäni ihanan kevyt, mutta samalla jotenkin romanttinen. Kukaan tutuista ei ehkä kuvailisi tuollaista minun tyylisekseni, mutta tällä mennään.