Yläkerran aulassa on ollut viimeaikoina hieman erilainen sisutus. Huivien pingottamiseen olen käyttänyt ylimääräistä tuplaleveeä petaria. Tänään sen rinnalle piti nostaa tavallinen petari kaveriksi, kun uusin huivi piti saada pingottumaan, eikä tila riittänyt.

1412892.jpg

1412894.jpg

Malli: Laminaria uusimmasta Knittystä. Korkeus keskellä n. 145 cm ja yläreunan pituus 230 cm (tehty isomman huivin mitoilla, mutta kukkakuviota toistettu kolme kertaa kahdeksan sijasta)

Lanka: Virolista villaa yhteensä 205 grammaa

Puikot 5,5mm

Ehdoton erikoisuus huivissa on se, että erään nurjan puolen kerrokselta yli puolet rivistä on neulottu säkkipimeässä. Sähköt katkes eilen illalla kesken rivin, enkä uskaltanut laskea työtä käsistäni ja lähteä kynttilää hakemaan, koska olisin kuitenkin kompastunut lankaan, jonka seurauksena silmukoita olisi tippunut paljon ja minä olisin menettänyt hermoni lopullisesti. Loppuvaiheessa rivien neulominen tuntui aika puuduttavalta, kun silmukoita tuntui riittävän ja riittävän. Silmukoiden päättelykin vei melkein tunnin...

Eipä pihalla ole enää merkkejä keväästä, kun lumi ne on peittänyt. Ei sitä nyt onneksi ole tullut luvattua 10 senttiä. Kuvaaminen ulkoilmassa oli hieman haastavaa, koska huivi meinasi lähteä jatkuvasti tuulen mukana lentoon. Kohdistamiseen sai käyttää noin viisi sekuntia ja siinäkin ajassa huivi oli jo myttyrällä.

Esikoisellekin on jo yksi sukka valmiina. En tyytynyt perussukkaan vaan otin varteen mallia brigid-sukista. Kun langan väri muistuttaa maastokuosia, ei sukista tule liian tyttömäisiä.