Viime aikoina on päässyt tapahtumaan asioita, jotka ovat minulle uusia. Esimerkiksi siirryin äitiyslomalle keskiviikkona kotiäidin hommista ja nythän tästä saa jo palkkaakin. Alhaisimmilla rahoilla mennään, joten summa ei ole järin suuri, mutta enemmän päivässä, kuin viimeisen vuoden aikana yhteensä :-)

Vieläkin oudompi asia on se, ettei puikoilla ole yhtään aktiivisesti keskeneräistä työtä. Muutama ikuisuustyö on, mutta niitähän ei lasketa... Eilisen ja tämän päivän aikana olen päätellyt ja viimeistellyt useampiakin töitä. Alkuun kummitytölle tekemäni pipo ja villasukat, jotka tein vain kokeillakseni lankaa.

1991240.jpg

Malli: molemmissa toteutus omasta päästä, sukkien koko noin 31/32

Lanka: Novitan 7-veljestä Polkka (pipoon 54 g ja sukkiin 51 g)

Puikot: 4mm

Vauvallekin valmistui jälleen yksi myssy. Alkaa tuo päähinepuoli olla jo aika hyvällä mallilla ensimmäisiä kuukausia ajatellen, joten voisi kai siirtyä jo isompiakin lakkeja tekemään.

1991243.jpg

Malli: Woolin vyötteestä

Lanka: Novitan Wool sävy 26 grammaa

Puikot: 3mm

Maanantaina on edessä villahääpäivä ja miehelle tein sukat joissa timantteja :-) Malli oli mukava, mutta fitted cuff on ehkä liiankin fitted...

1991247.jpg

Malli: Diamonds in His Shoes (ravelry)

Lanka: Villamokan Mokkasukka, väri Amanda 63g

Puikot: 2mm

Käytännön syistä olen joutunut jo nyt miettimään jouluasioita ja tekemään valmistelujakin todella pitkälle. Kauppojen kiertely pari viikkoisen nyytin kanssa ei ole ehkä ensimmäisenä mielessä, kun ajattelee vauva-arkea. Puikoille taitaakin päästä seuraavaksi muutama lahjus.

Ristipistojen osalta on yksi itselle tehty koriste kuvausta vaille valmis esiteltäväksi ja muutama salaisuus saa odotella vielä viikkoja tietokoneen syövereissä. Koska vauva ei ole päättänyt syntyä aivan liian aikaisin, olen alkanut valmistautua siihen, että yli mennään ja reippaasti. Vielä on siis hyvää aikaa tehdä niitä jouluvalmisteluja ennen synnytystä :-)