Vuoden ensimmäiset neuletyöt valmistui viikonlopun aikana. Pojilla oli tarvetta uusille kaulureille ja äitihän neuloi.

1191891.jpg

Malli: Oma, poikien tulivuoreksi nimeämä

Lanka: Aivan ihanaa, kutittamatonta Sublimen cashmere merino silk arania, jota kului yhteensä 100 grammaa

Puikot: 4,5 mm

Olen joskus kuullut, että sellainen vuosi, kuin sen ensimmäinen päivä. Toivottavasti se ei pidä paikkaansa meidän perheen kohdalla, koska silloin taitaa vuodesta tulla tautinen. Kuopuksella alkoi vesirokko jo ennen vuoden vaihtumista ja nyt se on jo esikoisellakin. Ensimmäinen pääsi huomattavasti vähemmällä. Tuleepahan nyt sitten vielä hiukan pidempi joululoma, kun tänään olisi pitänyt olla jo kerhossa ja eskarissa.

Käsitöiden osalta vuosi voisi jatkua yhtä tehokkaana, kaksi valmistunutta neuletta, kaksi aloitettuna, kaksi ommeltua t-paitaa pojille ja itselle tehtynä oloasu mikrofleecestä. Lankakin on lisääntynyt, kun käly Tallinan vierailultaa toi pyynnöstä hiukan villalankaa (1022g) ja Kärhö on jo puikoilla.

Mietityttänyt viime aikoina: neuletöissä käsialan vuorokausivaihtelu. Ensimmäisen sukan teen päivällä rentoutuneena ja käsiala on sopivaa, toinen valmistuu eräänä unettomana yönä ja käsiala on erittäin tiukkaa ja sukat aika erikokoiset. Sama ilmiö toistuu kesken olevan paidan hihoissa. Päivällä telkkaria tuijottaessa tehty ensimmäinen hiha on sopivaa. Toista aloittelen iltamyöhällä ja taas jälki on erittäin tiukkaa. Hihan alku purkuun ja aloitus seuraavana päivänä...