Jonkin asteinen käsityöjumi päällä. Paljon kaikkea kivaa tekisi mieli aloittaa ja sen seurauksena keskeneräiset ei valmistu. Pikavälipalana on valmistunut kokeiluerä kulhoja.

974184.jpg

Malli: Oma

Lanka: hahtuvaa kaksinkertaisena pienempään 27 grammaa ja isompaan 52 grammaa

Koukku: 8mm

Pesu: 60 astetta normaalipesu (noin 2h)

Koska kokeiluerä onnistui noin hyvin, voisi näitä tehdä joulun muistamisia ajatellen hiukan lisääkin.

Kauhunhetkiä ja juoksuennätyksen koin maanantaina, kun kotiuduttiin poikien kanssa ostosreissulta. Minä tyhjentelin keittiössä kauppakasseja, kun yläkerrasta kuului kamala rysähdys. Ei siis mitään tyyliin "lelulaatikko nurin", vaan tyyliin "nyt kaatui kaappi". Jo siinä vaiheessa askeleet lähti kohti rappusia ja kun seuraavaksi korviin kantautui molempien poikien hätääntynyt itku, juoksin rappuset ylös nopeammin kuin koskaan. Näky, jonka yläkerrassa kohtasin, oli kamala, mutta samalla helpottava. Kuopuksen kirjahyllyn yläosa oli kaatunut lattialle ja molemmat pojat seisoivat sen vieressä. Kuopuksella pieni nirhauma nilkassa ja esikoisella ei näkyviä vammoja. Kirjahyllyn yksi ylänurkka hiukan kasassa, edes lasiset ovet eivät olleet hajonneet.

Ilmeisesti kirjahyllyn paikkaa vaihdettaessa se oli mennyt liian liki seinää ja jäänyt "kenottamaan" etunojaan, josta sitten oli ovia avattaessa kaatunut. Esikoinen oli ollut hyllyn edessä ja huomannut, että se oli lähtenyt kaatumaan. Onneksi oli ehtinyt alta pois. Kuopuksen kohdalla onni taisi olla vielä suurempi: oli leikkinyt mahallaan maaten lattialla, mutta sen verran kaukana hyllystä, että vain jalkaa oli hiukan nirhassut. Lopputulos: yksi pieni nirhauma, yksi lintassa oleva hyllyn kulma, kaksi pelästynyttä poikaa ja yksi erittäin pelästynyt äiti. Kaikki hyvin.