Niin alkaa vuosi taas olla pulkassa. Kulunut vuosi on ollut täynnä suuria tunteita. Tieto tulevasta perheenlisästä, raskausaika ilon- ja pelonhetkineen, suuri ikävä miehen Amerikan matkan aikana, esikoisen koulun aloitus ja keskimmäinen eskariin ja marraskuussa syntynyt kuopus... Vuoden vaihtuminenkin muuttaa elämää: maalaisista tulee kaupunkilaisia kuntaliitoksen myötä. Myös syntymäkuntani häviää kartalta keskiyöllä. Toivottavasti muutoksista seuraa jotain hyvääkin, koska nyt on tullut vastaan vain niitä negatiivisia asioita.

Käsityön saralla vuosi on ollut mielestäni aika hiljainen, mutta vilkaisu muistiinpanoihin kertoo jotain aivan muuta... Valmistuneita neuleita on yhteensä 58 ja lankaakin on kulunut 8173 grammaa. Lankavarasto ei kutistunut alle kymmeneen kiloon, mutta eipä tuo suuremmin mieltä vaivaa. Seuraavassa listattuna valmistuneet neuleet kera rakkaimpien töiden:

Sukkia 15 paria    

2084069.jpg

Pipoja 12

2158011.jpg

Puseroita/liivejä/slipovereja 12

1409780.jpg

Huiveja/kaulureita 10

1412892.jpg

Hanskat 2 paria

2192192.jpg

Villapöksyjä 4 ja kodin sisustukseen liittyviä juttuja 3kpl

1367743.jpg

Neuleiden saralla olen luvannut ensi vuonna neuloa yhdet kansallispuvun sukat, kahdet sukat synttärilahjoiksi ja itselleni kauan haaveilemani pitkän palmikkoneuletakin. Ristipistopuolella olen ilmoittautunut kahteen vaihtoon ja ehkä jotain muutakin tulee pisteltyä. Ompeluiden osalta oma paitani ristiäisiä varten on nappeja vaille valmis. Vaippatehdas jatkanee toimintaansa (kuusi vaippaa jo leikattuna).

Vuoden viimeinen postaus on hyvä päättää tunnelmakuvaan eiliseltä metsäreissulta. Tuokio raivaussahan kahvoissa ja sen jälkeen miehen ja isompien poikien kanssa makkaraa grillaamaan ja juomaan kuumaa kaakaota. Kunpa sellaisia hetkiä saisi kokea myös ensi vuoden puolella...

2192210.jpg

Hyvää vuotta 2009!