Olen viime aikoina todennut hukkaavani tavaroita totaalisesti. Viime viikolla muistin, että minulla on kesken eräs iso ristipistotyö. Etsin ja etsin. Tänään poikien kanssa mm. siivottiin kaikki kankaani ja ompelutarvikkeeni järjestykseen. Kaikkea muuta on kyllä löytynyt... Siitä se suurin nolotus.

318778.jpg

Tässä osa keskeneräisiä ompeluksia. Tilkkutyö takana on aloitettu 1995, tarkoituksenaan valmistua päiväpeitoksi. Tänään sitä tuossa pyörittelin ja totesin, että lisätään siihen ohutta vanua ja taustakangas ja saan keinutuoliin "maton". Ruskea on vuoden 2000 lopulla aloitettu äitiysmekko. Siinä silloin töksähti jokin, en muista mikä. Halkion reunat näytti enää olevan ompelematta... Mitäköhän sille tulevaisuudessa? Päällimmäisenä oleva on hihaton potkupuku kokoa 80cm. Vain nepparit puuttuu edestä. Siniset ovat tyynynpäällisiä sängynpäätyyn. Sängynpääty on hommattu 2001/2002 ja siihen kuuluu sellainen keppi, jonka avulla voidaan ripustaa tyynyt siihen päätyy koristeeksi. Tyynynpäälliset ovat valmiit, mutta niistä puuttuu lenkit, joilla ripustella ne. Noiden lisäksi kesken on yhdet verhot (kankaita on kyllä useampiinkin) muutamia kirjontatöitä ja yhdet villasukat.

Löysin minä sentään sen keskeneräisen ristipistotyön ohjeesta toisen puolikkaan ja paketin. Niistä ei vain ole iloa, kun toinen puoli ohjeesta on hukassa ja kangas ja langat. Tällainen paketin kuvan mukaan taulusta olisi pitänyt tulla:

318820.jpg

Kaunis taulu... Äitini sai viisi vuotta sitten lahjaksi pistelemäni Lanarten kukkataulun.

318828.jpg

Olen minä sen jälkeenkin pistellyt. Kanttarellit on nyt tällaisessa vaiheessa, joten saattavat vielä valmistua ennen vuoden vaihdetta.

318831.jpg

Kun nyt on ensimmäinen vuosi uuden käsityöinnostuksen saralla päättymässä, pistän pystyyn arvonnan. Jättämällä tähän postaukseen kommenttia, pääsee mukaan. Ilmoittautumisen katkaisen 31.12.2006 kello 23.59. Kommentissa toivon, että kerrot, mitä kautta olet sivuilleni eksynyt ja toivotko voiton sisältävän neulomiseen vai ompeluun liittyviä asioita.

P.s. Sukulaiset älkööt vaivautuko ;-)